Meer bedrijfstheater

Het Duurzaamheidstheater – samen kom je verder

Duurzaamheid, klimaat en de energietransitie, grote en relevante thema’s. Maar hoe betrek je collega’s bij het duurzaamheidsbeleid van je organisatie? Hoe verbind je persoonlijke idealen en belangen en activeer je managers en medewerkers? Heeft klimaat en duurzaamheid eigenlijk wel een echte plek in de strategie en belangrijker: komt het terug in het dagelijkse werk?

Je hoeft geen Patagonia, Tesla of VandeBron te zijn om trotse medewerkers te hebben die actief bijdragen aan je duurzaamheidsbeleid. De voorstelling ‘Een Warm Welkom’ zit vol humor en scherpte en is ideaal in te zetten als dialoogstarter om het duurzaamheidsthema binnen je organisatie op de kaart te zetten. De voorstelling zet aan tot nadenken: wat is mijn bijdrage, wie wil ik zijn, wie willen wij zijn?
Na afloop is er interactie en dialoog. Wat raakt en wat blijft bij? Hoe verhoud ik mij tot de onderwerpen die aan bod kwamen? Wat doe ik al en zou ik meer willen doen? Hoe zie ik dat in relatie tot mijn werk en onze organisatie? Aan de hand van stellingen, vragen en korte interactieve opdrachten wordt het publiek uitgenodigd tot een reflectief en open gesprek.

Tot slot worden medewerkers uitgenodigd om zelf in actie te komen. Wat ligt binnen jouw invloedsfeer? Welke keuzes passen bij jou? Hoe mooi zou het zijn om het potentieel van het collectief te te benutten? Het Duurzaamheidstheater is een dialoogstarter om vervolgens vanuit visie en met een duidelijke strategie verder met het thema aan de slag te gaan.

Safe Space – een veilige werkomgeving

Deze interactieve theatervoorstelling gaat over grensoverschrijdend gedrag. Door alleen de dader de hufter te noemen, zijn we er niet. Voor een gedragsverandering heb je toch echt alle stakeholders van het probleem nodig. Ga het gesprek aan. Met goede moed en een beetje lef. Dat gesprek helpen wij je te voeren op basis van live onderzoekstheater, interactie en een dialoog in co-creatie met het publiek. Een totaal concept ontstaan in samenwerking met universiteiten en partners als GELIJKSPEL, TalkThatTalk en Expertisecentrum inclusief onderwijs. En naar aanleiding van initiatieven die er al zijn zoals ‘Let’s Talk About YES‘ & ‘Ben je oké?’. Met deze samenwerkingsverbanden maken we landelijke impact en verzamelen we oplossing(srichtingen) vanuit medewerkers en studenten zelf.

Eventverslag van de studenten-editie met Koningin Maxima als speciale gast

De helft van de jongeren ervaart psychische klachten als somberheid, prestatiedruk, stress en slapeloosheid en het aantal suïcides onder de 30 jaar is met 15% gestegen. Ruim een kwart is sinds corona meer drank en drugs gaan gebruiken. Deze voorstelling is een initiatief van stichting Time Out. Doel: mentale kapitaalvernietiging van jonge talentvolle mensen voorkomen.

Time Out Café bedrijfstheater – over Generatie Z en mentaal welzijn

De Time Out Café theatervoorstelling is een interactief onderzoekstheater mét en voor talent van morgen: Generatie Z. We hebben namelijk een gezonde en weerbare generatie nodig voor de toekomst. Jongeren moeten zich kunnen laven aan ervaringen om zich te kunnen ontwikkelen tot autonome en kritische denkers. Dat is al een tijd niet vanzelfsprekend vanwege onze op prestatiegerichte maatschappij. Een samenleving die twee jaar op slot gezeten heeft door corona, een onzekere toekomst door o.a. hoge schulden, een overspannen woningmarkt, klimaatcrisis, rommelende politiek en een wereld in oorlog helpen daar niet bij. Met de Time Out Café voorstellingen doen we hier wat aan. Samen met jongeren én organisaties die oog hebben voor de jongeren van nu, voor een inclusieve samenleving en een mentaal gezonde jonge generatie.

’t Is stil aan de overkant – over inclusiviteit

’t Is Stil Aan De Overkant is een dynamische en educatieve theatervoorstelling die de thema’s homoseksualiteit, inclusiviteit en identiteitsvorming bespreekbaar maakt. Het verhaal volgt twee beste vrienden die op het punt staan om door te breken als profvoetballers, maar hun vriendschap en carrière komen plotseling op het spel te staan wanneer blijkt dat één van hen een geheim met zich meedraagt. Met een hoog tempo combineert de voorstelling komische dialogen, flitsende voetbalchoreografieën en opzwepende muziek. Kort en krachtig. Een unieke ervaring die blijft hangen en uitnodigt tot gesprek.

Dagvoorzitterschap en eventhosting: energiek, theatraal en met een glimlach

Lachkracht = Slagkracht, dat is het credo van deze twee dames in rode pakken. Dagvoorzitterschap in een nieuw jasje dus. Tijdens je congres, bedrijfsevent, borrel of themadag, breid het uit met een interactieve aftrap, energieke round-up of een teambuildingactiviteit. Als professionals verstaan zij het vak van groepsdynamische processen en acteren zij direct op het gedrag van het publiek en je organisatie. Hierbij zetten zij humor en interactieve theatertechnieken in en combineren hun achtergrond als gedragstrainers en theatermakers. Één garantie: het publiek denkt met positieve energie en een glimlach terug aan je evenement.

Het Grootste Cadeau – theatervoorstelling over vitaliteit, veerkracht en zelfliefde

Deze voorstelling is gemaakt voor de zorg, de dienstverlening en voor werkgevers die hun personeel vitaliteit en veerkracht gunnen. Charlotte is fysiotherapeut, gespecialiseerd in de psychosomatiek, lichaam & geest en geeft tegenwoordig les in gevoelens. En in al die jaren zijn er veel mensen in haar praktijk voorbij gekomen die zichzelf vergaten met als gevolg heel veel lichamelijke en mentale klachten. Haar credo: besluit hier & nu, dat je heel graag wilt leren goed voor jezelf te zorgen, want dat is nou eenmaal waar veel hulpverleners en andere ‘zorgers’ niet zo goed in zijn. Charlotte deelt haar eigen ervaringen en verhalen die raken; hilarisch door hun herkenbaarheid omdat ze zelf ook in alle hulpverlenersvalkuilen gestonken is. Je krijgt concrete oefeningen mee om te leren luisteren naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet zo hoeft te schreeuwen. Laat je inspireren om het besluit te nemen goed voor jezelf te zorgen, want daarmee geef je de ander pas echt Het Grootste Cadeau! Een ervaring die beklijft en medewerkers verbindt!

Deze wereld heeft liefde nodig en die begint bij jou!

Bedrijfstheater op maat – brengt de boodschap over!

Op basis van onze jarenlange ervaring met betekenisvol theater binnen organisaties, maken we voorstellingen op maat. Of het nu gaat om een dialoog te starten of om een communicatie- of opleidingsdoelstelling over te brengen. Onze ervaren regisseur en acteurs maken situaties levensecht en onvergetelijk. Door teams, klanten of prospects in een theaterervaring te plaatsen, komt de boodschap pas echt over!

Een voorbeeld is de ‘Werken Bij’-voorstelling die wij op maat maakten voor Werken in Gelderland. Studenten en starters werden meegenomen in het werkleven voor lokale overheden zoals gemeenten, waterschappen en de provincie. Op basis van een intake en meekijksessies op kantoor, brachten onze acteurs in beeld hoe het werkende leven er daar aan toegaat. Door de humoristische en interactieve aanpak worden de deelnemers op een unieke manier geïnformeerd en geïnspireerd.

Vraag een offerte aan: