Meer generatieleren

Congres of break-out sessies? Wij zijn gewend om mee te denken in het totale ontwerp van congressen en events. Ook bieden we nog veel meer aan rondom de thema’s Generaties en het binden, boeien en ontwikkelen van millennials & Generatie Z.

Workshop Leidinggeven aan millennials & Generatie Z

Na afloop van deze interactieve workshop heb je meer grip gekregen op je vraagstukken rondom generaties in het algemeen en de jongste generaties in het bijzonder.

Hoe verhoog je hun betrokkenheid en zorg je dat ze hun frisse blik behouden? Zijn deze jongste generaties anders dan de generaties voor hen? En kan (of moet) je daarop je stijl van leidinggeven aanpassen? Wij denken van wel. Tijdens deze workshop delen we de belangrijkste resultaten uit onze Young Professional Onderzoeken onder duizenden young professionals in Nederland. We geven concrete tips & tricks over hoe je als leidinggevende of HR professional de jongeren van nu ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen.

Generatiekaartspel – ontdek elkaars sterke punten

Na het spelen van dit kwartetspel heb je inzicht in de verschillende generatiekenmerken en heb je ervaren dat je (generatie)diversiteit juist kunt inzetten om te verbinden.

Tijdens het generatiekaartspel zet je samen met je collega’s je generatiebril op. Spelenderwijs wordt je bewust van de verschillende generaties en hun kenmerken, verwachtingen en behoeften. Zowel op persoonlijk vlak als op organisatorisch gebied.

Je gaat in gesprek over leuke én lastige onderwerpen op je werk en komt erachter waarin je op elkaar lijkt en van elkaar verschilt. Je leert elkaars generatie-afkomst beter begrijpen en dat creëert verbinding.

Generatie Pubquiz – Van Alle Tijden

Welk team weet het meeste van generaties? Een onvergetelijk evenement gehost door ervaren generatie-quizmasters Tom & Koen. Deze energieke en laagdrempelige generatie pubquiz is audiovisueel en bestaat uit verschillende soorten vragen en rondes die niet makkelijk te Googlen zijn: fragmenten, afbeeldingen, muziek, raadsels, een zeitgeist ronde en ‘wat denkt de zaal?’ Je doet mee via je smartphone waardoor het team met de meeste punten direct uitgeroepen wordt tot winnaar. Kortom: een super interactieve generatie pubquiz met creatieve spelrondes, veel humor en waarin op hoog tempo en op meerdere lagen tegelijk gespeeld wordt!

Workshop: Generatieverbinders – zo krijg je iedereen in z’n kracht

Na deze workshop weet je welke generaties er actief zijn, ken je hun kwaliteiten en heb je concrete gereedschappen om het beste uit de samenwerking te halen.

In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben we iedereen nodig. Jong én ervaren! Maar welke generaties zijn er eigenlijk? En wat zijn hun kenmerken, kracht en valkuilen? Tijdens deze workshop leer je op een interactieve manier de belangrijkste kenmerken van generaties. Wanneer botst het bij jullie en wat kan je dan doen? We gaan in gesprek met elkaar over het slaan van bruggen en wat je kunt doen om samen je werkplezier én de output te verhogen zodat we alle generaties binden en behouden voor de organisatie.

Kennissessie: Dit is Generatie Z – over binden, boeien & ontwikkelen

Na deze workshop weet je wie de jongeren zijn die momenteel de arbeidsmarkt betreden, wat hun werkbehoeften zijn en hoe je daarop inspeelt.

Een krappe arbeidsmarkt, jobhoppen en een toenemend aantal burn-outs onder jongeren. Veel organisaties beseffen dat er iets moet veranderen. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je Generatie Z aan boord houdt, dat zij optimaal tot hun recht komen en effectief samenwerken met ervaren collega’s? Tijdens deze interactieve kennissessie nemen we je mee in de uitkomsten van nationaal en internationaal onderzoek en delen praktische tips en handvatten om de jongste generatie te werven en te houden.

Sprekers & Keynotes

Kim Jansen

Kim Jansen is sociaal psycholoog en altijd werkzaam geweest op het snijvlak van HR, onderzoek en het trainerschap. Zij is gefascineerd geraakt door het thema Millennials. Kim heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot generatie expert. Momenteel geeft zij presentaties, workshops en masterclasses rondom het benutten van Generatiediversiteit en het inzetten op Generatiemanagement. Vanuit haar bedrijf Generations at work!

Aart Bontekoning

Aart Bontekoning is Sociaal psycholoog & generatie-expert. Al twintig jaar onderzoekt Aart de positieve kracht van generatie-diversiteit in organisaties. Via interactieve masterclasses en optredens met het generatietheater laat hij ervaren hoe generatiediversiteit kan worden benut om als organisatie, afdeling of team fris en ‘bij de tijd’ te blijven. Dat is de natuurlijke functie van verschillen tussen opvolgende generaties. Lees meer..

Jos Ahlers

Dr. Jos Ahlers  is spreker & schrijver, communicatieadviseur en strateeg. Hij deed onderzoek en publiceerde drie boeken over Generatie Z waaronder ‘Gen Z: Verlangen Naar Verandering’. Samen met Jos creëerden wij Generatie Z. Dit is een interactieve sessie waarin we zijn kennis combineren we met onze Careerwise-ervaring met het binden en boeien van jongeren aan je organisatie. Ook deze sessie is leuk om te combineren met het kaartspel. 

Vraag een offerte aan: